03-04-05 augustus  |  #POS18  |  facebook  | contact  

Wanneer

Het festival gaat door op 3, 4 en 5 augustus 2018. Vrijdag start het festival om 19u00 en zijn de deuren om 18u00 open. Zaterdag kan je al binnen vanaf 18u30 en start de eerste DJ om 19u00. Zondag gaan de deuren open om 13u00. Het eerste optreden is om 15u00. Je krijgt een festivalbandje aan de inkom, waarmee je het festival op elk moment kan verlaten om later weer binnen te komen. Een combi-bandje is vanzelfsprekend 2 dagen geldig. Vrijdag is de toegang gratis en wordt er geen bandje voorzien.

Prijs

Paal op Stelten, dat zijn 3 dagen feest! Op vrijdag 3 augustus is de toegang gratis en gaan de festiviteiten door op de festivalweide van Brasserie Paal 26. Zaterdag 4 augustus betaal je 5 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa. Zondag 5 augustus kost een dagticket 10 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa. In voorverkoop kan je ook een combiticket voor 4 en 5 augustus kopen en hiervoor betaal je 13 euro. Kinderen t.e.m. 6 jaar mogen gratis binnen maar moeten wel een ticket hebben. Koop hier je tickets.

Voorverkooppunten

Het best koop je je ticket online via onze ticketshop. Je kan ook kaarten kopen bij handelaars in Beringen:

 • Toerisme Beringen, Koolmijnlaan 203, 3582 Beringen
 • Slagerij Verpoorten, Koersel Dorp 1, 3582 Beringen
 • Vatana, Industrieweg 15, 3583 Beringen
 • Dranken Gijbels, Schoebroekstraat 63, 3583 Beringen
 • Bij Arlette Beringen, Koerselsesteenweg 75/1A, 3580 Beringen
 • Amerikaanse Stock, Paalsesteenweg 284, 3583 Beringen
 • Dagbladhandel Bij Arlette Paal, Paalsesteenweg 302, 3583 Beringen
 • Belfius, Solferinostraat 2/1, 3583 Beringen
 • Dranken Vertessen, Zuidstraat 198, 3581 Beringen
 • Essec, Schoebroekstraat 48, 3583 Beringen
 • AD Delhaize, Sint-Janstraat 7, 3583 Beringen
 • Paal 26, Paalsesteenweg 240, 3583 Beringen
 • Café 't Centrum, Heldenlaan 1, 3583 Beringen
 • Il Mondo, Heldenlaan 23, 3583 Beringen
 • 't Oud Kaffeeke, Paalsesteenweg 342, 3583 Beringen
 • De Stam, Sint-Janstraat 41, 3583 Beringen
EHBO, hulpdiensten en preventie

Tijdens het festival zijn de hulpdiensten ten allen tijde aanwezig. Ze patrouilleren op het terrein, maar je kan ze ook vinden op de EHBO-post onder het secretariaat (net voorbij de ingang, achter de wc's).

Geef gauwdieven geen kans! Loop niet te koop met dure gsm's of horloges en let goed op je persoonlijke spullen.

Secretariaat

Tijdens festival kan je terecht voor al je vragen in de secretariaatsunit. Deze bevindt zich aan de ingang. Voor en na het festival kan je terecht bij Toerisme Beringen, Koolmijnlaan 203, 3582 Beringen, 011 42 15 52.

Toegankelijkheid

Er is een rolstoelpodium, toegankelijk sanitair en een parking dichtbij voorzien voor personen met een handicap. Wens je gebruik te maken van deze faciliteiten of wil je extra informatie? Neem contact op met Inter via paalopstelten@inter.vlaanderen. Vanaf dit jaar is er ook een aparte ingang voorzien, namelijk via de Solferinostraat en dan links de Grotstraat in, zodat de afstand richting mindervalidenpodium iets makkelijker is. Je mag natuurlijk ook nog altijd via de hoofdingang binnen.

Don'ts

Net als bij de meeste andere festivals zijn drugs, vuurwerk, (vuur)wapens en gevaarlijke voorwerpen (waaronder – maar niet beperkt tot – spuitbussen of CS gas) niet toegestaan tijdens Paal op  Stelten maar eigenlijk is dat de logica zelve. Daarnaast is het op het festivalterrein niet toegestaan om etenswaren, glaswerk, plastic flessen, bidons, blik, camelbags, (klap)stoelen, krukjes, selfiesticks, opblaasbare objecten, paraplu’s en parasols mee te nemen. Huisdieren vinden we tof, maar zijn evenmin toegestaan op het festivalterrein tenzij het een geleidehond voor mensen met een visuele handicap betreft. Een lichte (rug)tas of kleine rugzak is geen probleem, maar hou er wel rekening mee dat de beveiliging bij de ingang er zeker een kijkje in zal nemen.

Food and drinks

Op het festivalterrein zijn voldoende eet- en drankstanden. Eigen eten en drank mogen het festivalterrein niet op.

VIP

Vip kaarten zijn voorbehouden voor partners en worden dus niet verkocht.

Locatie

Paal op Stelten vindt plaats in het centrum van Paal (deelgemeente van Beringen), op de Paalsesteenweg, 3583 Beringen.

Openbaar vervoer

Zowel van het station van Hasselt als vanuit Diest is er een rechtstreekse busverbinding naar het festival. Bereken via deze link je snelste route naar het festival.

Met de fiets

Gezond en goedkoop! Je kan je fiets kwijt op de fietsenparking aan de achterkant van de kerk. Let op: dit is geen bewaakte fietsenstalling!

Parking

Er zijn parkeerplaatsen voorzien rond het festivalterrein. Volg de signalisatie rondom het evenement om tot deze parkeerplaatsen te geraken. Via de P-route passeer je alle mogelijke parkeerzones. Bekijk onze facebookpagina voor een actueel overzicht van de parkings en de omleidingsroutes: https://www.facebook.com/paalopstelten.

 

Met de auto

Er is bewegwijzering voorzien in de buurt van het festivalterrein. Bij het verlaten van de E313 bij afrit 26 Paal-Beringen is er bewegwijzering voorzien naar het festivalterrein.

 • Vanuit Antwerpen: neem de A13/E313 richting Luik. Afrit 26 Paal-Beringen, sla linksaf op de Paalsesteenweg.
 • Vanuit Brussel: neem A2/E314 richting Genk/Hasselt/Leuven. Afrit 26 Lummen, sla linksaf richting Beringen en volg de baan tot het einde. Sla linksaf richting Paal.
 • Vanuit Hasselt: neem de A13/E313 richting Antwerpen. Afrit 26 Paal-Beringen, sla rechtsaf richting Paal.
 • Vanuit Genk: neem de E314 richting Leuven. Afrit 26 Lummen, sla rechtsaf richting Beringen en volg de baan tot het einde. Sla linksaf richting Paal.
Randanimatie

Rondom het festival zijn er kermisattracties en allerlei randactiviteiten en optredens in de verschillende cafés.

Onze partners